Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.
Innehållsförteckning
minLevel1
maxLevel7

...

I formuläret till patientnämnden kan då anmälaren ange i fritextfält var hen har varit. Patientnämnden kan senare i handläggningen justera detta med att ange rätt HSA-id för att säkerställa rätt uppföljning och statistik. 

Blir ärendet avslutat vid inskickat svar eller kan anmälaren komplettera svaret i efterhand (även om vården ringer på telefon)?
Just nu kan anmälaren inte komplettera ärendet men vi tittar på en lösning att anmälaren kan komplettera ärendet efter inskickat ärende. Detta ska vara en lösning som eventuellt även kan tillämpas på andra e-tjänster. 

Kommer svaret till anmälarens inkorg oavsett handläggningsmetod (ärendehanteringen/integrerad lösning)?
Ja. Planen är att anmälaren ska ha all dialog via 1177 Vårdguidens dialog via 1177  e-tjänster. Det innefattar anmälan och svar i 1177, oavsett var handläggningen skett. Även om anmälaren ringt till vården eller patientnämnden och därmed initierat ett ärende utanför 1177 så får man är det möjligt att skicka en bekräftelse och kan ha dialogen via e-tjänsterna om det egna systemet är anslutet via integrationslösningen. 

Kommer anmälaren åt tjänsten Lämna synpunkter och klagomål utan att vara inloggad? Tex att det ligger en länk till formuläret i sidfoten alternativ att knapp/länk följer med på alla sidor man navigerar till någonstans i nederkant.
Som det är planerat nu finns tjänsten bara tillgänglig i inloggat läge på startsidan. Förvaltningen ska se över möjligheten för att tillgängliggöra tjänsten på de öppna sidornasidorna.  

Är det inte möjligt för anmälaren att vara anonyma vid rapportering av Synpunkter och Klagomål?
Eftersom man är i inloggat läge anger man vem man är så är det inte möjligt att vara anonym just nu. Vi tittar vidare på lösningar där det är möjligt för anmälaren att vara anonym ifall man skickar in ärendet via våra öppna sidor på http://1177.se.

...

För invånarna kommer flödet vara likadant oavsett om anslutande part valt att integrera sitt eget system eller hantera ärendena i Personalverktyget. 

Är det möjligt att integrera tjänsten till anslutande parts avvikelsesystem?
Ja, möjligheten till integration är så att ärenden ska gå att handlägga i anslutande parts egna system för avvikelser.  

Viktigt vid integration att både patientnämnd och avvikelser i vården använder samma system?
Nej, de ses som två helt olika mottagande enheter. Finns inget krav för de att använda samma system vid integration. Kravet är att hela regionen ansluter samtidigt så anmälaren kan välja vem som tar emot ärendet, vården eller patientnämnden.  

...

Kan man ha både och, dvs. vissa mottagningar integrerade och vissa inte?
När man ansluter till tjänsten så väljer man om man vill handlägga ärendena i 1177 eller i sitt eget system, De kommer för invånarna vara synbara på samma sätt oberoende på vart de handläggs. Handlägger man ärendena i 1177 så aktiverar man tjänsten på mottagningen via ett administrationsgränssnitt i Personalverktyget. Väljer man att handlägga ärendena i sitt eget system så anger man vilka mottagningar som ska vara synliga i samband med TAK:ningen av tjänsten.  

...

Patientnämndens lösning

Om patientnämnden redan är ansluten till 1177 och tar emot ärenden där måste de då också ha denna tjänst, dvs ansluta till denna tjänst men också ha kvar sin egen ingång direkt till patientnämnden?
Det finns redan som möjlighet idag att skicka in synpunkter och klagomål via 1177, både för vården och patientnämnden. Syftet med tjänsten är att skapa en väg in för invånarna oavsett region, samt med ett gemensamt inrapporteringsformulär skapa en bättre helhet och enhetligt upplevelse för anmälaren. Därtill möjliggöra en helhetsbild för statistik. 

Var det bara Synpunkter och Klagomål som skickas till Patientnämnden som har Fritextfältet där man kunde ange det man ville klaga på?
Ja, endast Patientnämnden. Vi kan inte skicka ett ärende till en mottagning om mottagningsbeskrivningen anges i ett fritextfält. Medan för patientnämnden hamnar alla ärenden samma inkorg som sedan kan justera HSA-id i efterhand.  

...

Vad är orsaken till samkörningen med patientnämnden?
När anmälaren vill skicka in ett ärende så finns ett val att göra om vem som ska vara mottagare - Patientnämnd eller vården. Därför behöver både vården och patientnämnden vara anslutna så anmälaren kan ha den valmöjligheten i tjänsten.   

 

Om patientnämnden också vill ha kvar sin ingång så är det väl regionalt beslut? Kommer Patientnämnden ha kvar sin klagomålstjänst?
Vi kommer att ha ett strukturerat införande, per region. Tjänsten i sig är nationell och ser likadan ut för samtliga regioner. Vi kan därför inte anpassa tjänsten per region, om en patientnämnd väljer att inte ansluta samtidigt som vården gör det. Då får inte anmälaren en valmöjlighet om vem som kan vara mottagare av ärendet utan måste leta fram andra formulär i regionen för att skicka in sitt ärende. Detta påverkar även underlaget till statistiken. 

Om patientnämnden inte använder 1177 Personalverktyg (admin) hur hanterar de ärendena då? 

Om patientnämnden inte använder Personalverktygets gränssnitt administrerar de ärendena via integrationslösningen istället. I admingränssnittet för tjänsten behöver det finnas en patientnämnd ansluten, men hanteringen av ärendena sker därefter via integrationslösningen.  

Det är förvaltningen som kommer att lägga in angivet HSA-id för patientnämnden, både första gången och om det önskas något byte av HSA-id. 

...

Anslutning

När blir det möjligt att ansluta till 1177 Synpunkter och Klagomål?
Den 8 februari går det att ansluta till tjänsten via 1177 Personalverktyget. I april 2022 är tanken att möjliggöra en beställning för en integrations med sitt eget system för handläggning. Projektet kommer att ha ett strukturerat införande för anslutning, tillsammans med vården och patientnämnden.

...

Om man handlägger via 1177 admin (Personalverktyget) hur hanteras bevarande och gallring?
Tjänsten Synpunkter och klagomål kommer inte att hanteras annorlunda, utan hamnar inom samma beslut och hantering som resterande e-tjänster.  

 

Om det är så att anmälaren skickar in till fel mottagning. Är det möjligt i 1177 admin (Personalverktyget) lösningen 1177 personalverktyg att skicka ärenden mellan mottagningar? 
Nej, det är tyvärr inte möjligt. Man kan inte skicka ett ärende mellan mottagningar utan måste hänvisa rätt till anmälaren. Inget som är möjligt att lösa i nutid. Den integrerade lösningen är det man måste titta på för bättre hantering av detta.
 

...

Om anmälaren skickar ärendet till fel enhet är det möjligt för handläggaren att skicka ärendet till en annan enhet? 
Detta är möjligt om ni använder ert egna system via integrationslösningen. Det är tyvärr inte möjligt ifall handläggningen om handläggningen sker i 1177 Personalverktyget. Detta beror på att Personalverktyget inte har en hierarkisk koppling mellan mottagningarna. Det går alltså inte att kommunicera mellan mottagningarna då det inte finns en koppling mellan dem. 

...