Viktigt att tänka på för att skriva tillgänglig text

Den här sidan har flyttats till Att tänka på för att skriva tillgänglig text - Öppen info: 1177 inloggningsportal - Confluence (atlassian.net). Denna sida uppdateras inte längre och kommer att tas bort den 15 maj 2024. Om du har lagt till sidan som en favorit i webbläsaren eller i Confluence, se till att byta ut den till den rätta länken Att tänka på för att skriva tillgänglig text - Öppen info: 1177 inloggningsportal - Confluence (atlassian.net). Om du har blivit länkad hit, rapportera gärna till e-tjänsternas support var länken finns så att nationella förvaltningen kan kontakta sidans ägare. Här kan du kontakta supporten: https://etjanster.inera.se/oversikt/flow/4221 .

I personalverktyget används en editor som har begränsade formateringsmöjligheter. Denna editor används bland annat i standardsvar och svar till invånaren. Detta bör man tänka på för att skriva tillgänglig text till invånare:

  • Gör det lätt att hitta i texten genom en bra struktur, tydliga rubriker och punktlistor.

  • Använd Rubriker i rullgardinslistan och markera inte rubriker genom att sätta dem till fetstil.

     

  • Använd funktionen punktlistor för att skapa listor för att få en tydlig struktur.

     

  • Skriv tydliga länkar som beskriver vad som händer när man klickar på dem. Länktexten ska vara enkel att förstå enskilt ur sitt sammanhang. Undvik ”Klicka här” som länktext.

     

  • Enter gör ett nytt stycke och Shift+Enter skapar en radbrytning.

  • Mellanslag och radbrytningar ska inte göras mitt i texter för att det ser bra ut på skärmen, tänk på att invånare oftast läser sina meddelanden på en mobil enhet.