Funktion: Momenthanteringsprocessen

 

 

Processen från att ett moment skapats till att det blivit tillgängligt för invånaren involverar många steg och roller. Nedan illustreras detta i en bild. I texten under bilden beskrivs samtliga steg mer ingående.

 

Momenthanteringsprocessen

  1. I det första steget skapar designern momentet och fyller det med dess innehåll, egenskaper samt funktioner. Detta görs i Designverktyget. Designern ska även publicera momentet för test för att testa igenom moments flöde och innehåll. När designern upplever att momentet är klart exporterar designern momentet till utgivaren.

  2. När utgivaren fått momentet exporterat till sig ska en kvalitetssäkring av momentet genomföras, då det är utgivaren som ansvarar för momentet och dess innehåll. När utgivaren bedömer att momentet håller den kvalité som det bör publicerar utgivaren momentet till den eller de vårdgivare som ska ha momentet. När utgivaren har publicerat momentet skickas en kopia av momentet till Stöd och behandling.

  3. Då momentet blivit publicerat till en vårdgivare ska en vårdgivaradministratör aktivera momentet på de enheter inom sin vårdgivare som ska ha momentet.

  4. När momentet blivit aktiverat på en enhet kan behandlare på den aktuella enheten starta momentet på invånare. Genom att starta momentet på en invånare tillgängliggörs momentet för den valda invånaren.

  5. Invånaren har nu tillgång till momentet och kan logga in i Stöd och behandling via 1177 Vårdguidens e-tjänster för att ta del av det.

Öppna moment

Ovanstående process är den vanligaste för ett moment i Stöd och behandling. Det finns även en annan form av moment, så kallade öppna moment, vars process skiljer sig åt på några punkter men helheten är densamma. Du kan läsa mer om det på https://inera.atlassian.net/wiki/spaces/OSOB/pages/75335325