Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

Inom 1177 Vårdguiden kan man låsa/öppna en inloggning, Försegla sin Journal samt spärraSpärra/häva Häva spärr för en inloggning.

Låser man en inloggning i 1177 Vårdguiden så kan en invånare inte längre logga in. Det innebär att åtkomsten till Journalen och övriga e-tjänster försvinner.Förseglar man eller

spärrar man sin journal, begränsar man åtkomsten till just Journalen och vilka som kan se innehållet. Antingen förseglas informationen för en själv, eller så spärras åtkomsten till innehållet Om en invånare har tillgång till 1177 Vårdguiden men vill låsa endast inloggningen (eller begränsa tillgången) till Journalen kan denne själv försegla sin journal. Även vårdpersonal kan hjälpa till med att försegla hela invånarens journal eller försegla information från vissa enheter/mottagningar.

Invånare kan även begära att spärra sin journalinformation för andra vårdgivare eller för andra kliniker.

...

Innehållsförteckning
minLevel1
maxLevel7

Låsa/öppna en inloggning i 1177 Vårdguidens e-tjänster

En låsning av en inloggning kan göras på egen begäran av invånaren om hen exempelvis inte längre vill bli kontaktad via e-tjänsterna, om invånaren inte vill ha e-legitimation efter att inloggningsmetoden med lösenord och sms har tagits bort, eller inte vill ha tillgång till sin hälso-och sjukvårdsinformation.

...

Om en invånare hör av sig till supporten med information om att personen inte kan logga in, hänvisas personen till de regionala föreskrifter som finns, alternativt hänvisas invånaren till sin vårdgivare.

Försegling och Spärr i Journalen

Försegla journalen

Invånare kan försegla sin journal, det vill säga dölja informationen i journalen för sig själv. Detta görs inne i tjänsten Journalen. 
Om invånarens konto i Journalen är förseglat så kan invånaren inte logga in, kontot är låst. Då visas nedan bild om man försöker att använda tjänsten Journalen.

  • Begränsning av åtkomsten kan ske på patientens initiativ och på vårdens initiativ.

    • Om vården initierar en begränsning så är det av anledningen att åtkomsten bedöms kunna orsaka men för patienten, vårdpersonal eller tredje person.

    • Då åtkomsten begränsas för en invånare kallas det för försegling

    • Då åtkomsten begränsas för en vårdnadshavare kallas det blockering.

  • Invånaren kan själv försegla kontot (ta bort hela åtkomsten till kontot) när hen är inloggad. Men man ska komma ihåg att om man förseglar kontot så är det endast vården som kan låsa upp kontot.

...

Spärra Journalen

Invånare kan spärra sin journal, det vill säga göra så att uppgifterna i journalen inte visas för andra vårdgivare eller för andra kliniker. Om en invånare vill spärra sina journaluppgifter ska hen kontakta den vårdgivare/mottagning där hen har fått eller får sin behandling.

...