Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

...

Camel implementerar ett så kallat domän-specifikt språk (E)DSL. Detta används för att styra data flödet mellan olika processer. Vilket görs genom att man skapar upp en ett eller flera flöden kallade Routes i en Routebilder.

Dessa Route:s kan i sin tur ha olika in och utgångar eller vara sammankopplade. Detta gör att det är enkelt att skriva kod där varje steg i processen kan skrivas av en enskild klass med en specifik uppgift. Dessa steg kan sedan relativt enkelt kopplas samman i flöden som är enkla att överblicka och följa. Det gör det även enkelt att lägga till eller dra ifrån steg i processen, skapa undantag och vägval efter behov och/eller återanvända flera steg i en process genom att skapa en specifik Route för dessa.

Det finns många positiva superlativ att orda om Camel. Men det är värt att notera, att som ny användare av ramverket är det lätt att förväxla en Route konfigurering med kod som exekveras (passerar anktestet). Men egentligen är det API:et till ramverket som utformats så att det “liknar” programeringprogrammering. Det här är för det mesta mer bra än behöver inte vara ett problem men är värt att ha i bakhuvudet.

De Routes/Flöden som styr data-flödet i VP skapas upp i klassen VPRouter. Den klassen är en väldigt bra ingång, för att få en överblick över VP. Man kan mycket väl hävda att den bättre beskriver flödet än t.ex. ett flödesdiagram.

...