Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

...

Kontentan är att arbetet med Förbättrad användarupplevelse inom 1177 behöver analyseras och taktas ihop med arkitekturen och med utveckling av nya förmågor.

Arbetssätt

Arbetet med Förbättrad användarupplevelse behöver fortsätta parallellt med det arkitekturella arbetet så att initiativ både taktas och prioriteras gentemot helheten och framför allt mot Målbild 1177.
Istället för att tänka på att bygga ett helt nytt 1177 (2.0), ser vi nu möjligheter att tänka på att Inera och 1177 successivt kan lösa ut problem - både för användare och ur ett tekniskt perspektiv. På det sättet kommer det troligen bli både billigare och transparentare gentemot kunder vart 1177 (och Inera) är på väg.
Nedan är en illustration av ett arbetssätt som arkitekter och UX-leads tillsammans förespråkar för framtida arbete:

...

Ett annat angreppssätt är att se hur Målarkitektur och Målbild för förbättrad användarupplevelse (“Målbild UX”) relaterar till varandra och andra större strategiska initiativ.

...

Ett nära samarbete mellan Arkitektur och UX är en förutsättning för att Målbild 1177 ska kunna
genomföras. Ett koordineringsarbete mellan Arkitektur och UX behöver etableras formellt.
Att ha förmånen att få jobba strategiskt med både arkitekturella vägval och innovativa designförslag, i linje med Målbild 1177, innebär att samarbetsmöjligheter kring relevanta och genomförbara förslag kan prioriteras och taktas i rätt ordning.

Och för att säkerställa att både projekt och förvaltningar går i rätt riktning, kan vi knyta an till avdelningen Arkitektur & Digital infrastrukturs krav på att införa begreppet Design Authority i ett bredare perspektiv:

...

Mer läsning kommer inom kort att finnas på Målarkitektur 1177