Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

Tips
titleTänk så här

Hur användaren instrueras att använda programmet påverkar direkt chansen att lyckas med momentet.

Vilka förväntningar har användaren efter instruktionen?

Hur introduktionen sker till momentet påverkar direkt hur användarens förväntningar ser ut innan hen börjar använda det. Utan att känna säkerhet och förtroende innan användandet ska börja, så kommer snart metoden att förkastas för något annat.

Kanske är det ovanan vid det digitala som sätter stopp, då behöver information och vägledning finnas på plats för att den där känsla av säkerhet skall finna sig. Detta sätter stora krav på att momentet som har producerats också förklaras ordentligt av designteamet. Att beskrivningar av momentet är enkla att förstå och förmedla.

Hur gör jag?

Hur ofta förväntas jag arbeta med momentet?

Hur arbetet ser ut med momentet kan bara designern och teamet runt produktionen svara på. Förväntas användaren logga in en gång i veckan? En gång om dagen för att kunna följa pedagogiken?

Vad menar du med flagga?

Tänk på att forma instruktionsmaterialet med ord som är förståeliga för dem som aldrig arbetat med Stöd och Behandling tidigare. Materialet bör vara skrivet på ett sätt som respekterar den som aldrig varit inloggad tidigare och nu behöver vägledning in.

Enkelt material

Materialet som utbildar bör inte vara långt. Enkelhet och tydlighet bör vara ledord - detta är en tillgänglighetsaspekt men också ett test som visar på om ditt moment är för avancerat för dina användare. Är det för svårt att använda, med för många steg, så kanske inte momentet används i längden.

Läs om denna sida igen

Läs om denna sida igen.

En gång läser du sidan som hur du skall instruera invånaren.

En gång läser du nu sidan som hur du skall instruera användaren.

Glöm inte dina användare.


Stil
importhttps://uxa.se/dgcss