UX-Krav för tredjepartsleverantörer (WIP)

Applikationsutveckling kan ske hos tredjepartsleverantörer, även i så kallade “white-label produkter” då är det viktigt att vi som Inera ser till att leveransen följer vårat UX-ramverk.

Hos Inera jobbar vi idag primärt mot två olika varumärken, Inera och 1177 Vårdguiden. Och de har i sin tur varsitt komponentbibliotek. För att vi ska kunna hålla en kvalité och kontinuitet igenom alla våra tjänster och produkter är det extra noga att vi kravställer våra leverantörer rätt när det kommer till applikationsutveckling.

 

White-label

En white-label produkt kan vara färdiga tjänster eller produkter, där du bara applicerar din logotyp och färg t.ex.
Det kan i många fall vara ett bra alternativ, men då är det viktigt att vi ser till att den kan följa Inera och 1177 Vårdguidens varumärkesguidelines. Vi vill se att det går att få in våra typsnitt, färger och ikoner mm. men även att det går att följa våra komponentbibliotek.

Tredjepartsleverantörer

När vi outsourcar utveckling av applikationer är det viktigt att konsulter vet var de kan hitta guidelines som underlättar deras uppdrag. Vi ska alltid försöka hålla oss till komponenter vi har och återanvända i den mån vi kan, när det kommer till design av applikationer så är det komponenter som används för mobilanpassade-webben vi använder oss av, läs mer om det här.

 

Vi vill säkerställa att oavsett tjänst så använder vi oss av vårat komponentbibliotek, för att team snabbt ska komma igång och för att undvika dubbelarbete. I vissa fall kan vi stå inför avsaknad av komponenter eller att vi behöver besluta om vi ska använda operativsystemets komponenter, läs mer om det här.