Arbetssätt och tidplan
Deltagarna förväntas lägga cirka fyra timmar i veckan på arbetet. Arbetet planeras i mindre arbetspaket om tre veckor, med en gemensam fast mötestid, fredag förmiddag.
Inera ansvarar för en övergripande planering medan detaljplaneringen för varje arbetspaket görs gemensamt. Varje tre-veckorsperiod följer ett givet mönster.
Vecka 1:
Planeringsmöte.
Syfte: Definiera vad som ska ingå i arbetspaketet
Vecka 2:
Arbetsmöte - uppföljning.
Status för arbetet
Vecka 3:
Redovisa resultat och utvärdera:
Vad är färdigt och vilka frågeställningar kräver mer arbete i nästa arbetspaket
Var 6:e vecka deltar även regionernas strateger och projektledare i ett gemensamt möte för statusuppdatering, kunskapsdelning och dialog om ev vägvalsbeslut inför fortsatt arbete. Gruppen av strateger och projektledare är viktig för förankring med verksamheten i respektive region.
Övergripande tidplan
Beskrivning av förväntade leveranser
Fasta kontakter
Definition av begreppen Fast vårdkontakt, fast läkarkontakt och fast omsorgskontakt.
Definitionerna ska vara förankrade hos alla regioner via NAG. Begreppsmodell som beskriver samband mellan begreppen. Informationsspecifikation med informationsmodell som beskriver informationen (klasser och attribut) samt tillhörande kodverk. Beskrivande underlag för informationsmängderna som regionerna kan använda vid kravställning mot leverantörer. Verksamhetsregelverk som definierar gemensamma regler kring informationen, ffa Fast vårdkontakt.
Överenskommelse
Definition och beskrivning av begreppet Överenskommelse och vilka begrepp som ingår. Konsensus kring betydelse och förankring av detta i alla regioner via NAG. Begreppsmodell som beskriver relationer mellan begreppen och andra begrepp. Informationsspecifikation med informationsmodell som beskriver informationen i detalj. Kodverk anges och nya definitioner där behov finns. Verksamhetsregelverk som beskriver de regler som gäller för informationen på en nationell nivå. Underlag för kravställning mot leverantörer gällande överenskommelse.
Vårdplaner
Beskrivning av olika typer av vårdplaner och dess huvudsakliga informationsinnehåll. Kategorier av vårdplaner definieras. Förankring i alla regioner gällande beskrivning och definition via NAG. Konsensus i alla regioner kring vilken information som gäller på ett övergripande plan. Begreppsmodell som beskriver detaljerade begrepp för vårdplaner och dess ingående relationer. Informationsspecifikation med informationsmodell som beskriver informationen på ett detaljerat sätt (klasser och attribut). Kodverk som krävs ska vara framtagna. Verksamhetsregelverk (nationellt) som är överenskommet mellan alla regioner gällande hur vårdplaner ska visas i NPÖ och Journalen. Underlag för kravställning mot leverantörer gällande vårdplaner. Dvs tydliga beskrivningar vilka förmågor som krävs i vårdsystemet så att informationen kan överföras på ett entydigt sätt till en nationell översikt.