Gå till slutet av bannern
Gå till början av bannern

Gemensam CSS (end-of-life 2025)

Hoppa till slutet på meta-data
Gå till början av metadata

Du visar en gammal version av den här sidan. Visa nuvarande version.

Jämför med nuvarande Visa sidhistorik

« Föregående Version 12 Nästa »

Viktig information om Gemensam CSS

I all nyutveckling framöver rekommenderas IDS, och vår CSS kommer ha end of life 2025.

Vi har återanvändbar CSS för både Inera och 1177-varumärket. Skapandet av en gemensam CSS var ett första steg mot återanvändbar kod för våra tjänster för att skapa högre kvalitet, snabbare utveckling och lättare samarbete.

Efter 2025 kommer vi inte längre uppdatera eller ha support för användare som fortfarande använder den gemensamma CSS:en.



Var finns CSS:en?

Projektet ligger under Bitbucket på https://bitbucket.org/ineraservices/inera-core-css/

Teknik

Vi har gjort ett SASS (node-sass) projekt för att på ett enkelt sätt kunna konfigurera teman och bygga upp en struktur där den som använder projektet kan välja att inkludera utvalda scss filer till sitt projekt eller en färdig css fil. 

Det finns ett standard (default) tema som innehåller grundvariabler som används av komponenterna. Varje sajt kan sen lägga till sitt eget tema med variabler som skriver över eller utökar standard temat. 

Projektets css byggs med hjälp av gulp och gulp sass. Ditt projekt kan använda webpack eller vilket byggsystem du vill för att kompilera scss-filerna.

Innehåll

Dels består projektet av färdiga komponenter med föreslagen html-struktur och färdiga klasser. 

Vi har också lagt in funktionella klasser (utility) som kan användas som grund för en komponent genom @extend eller vanlig klass. Exempelvis finns temats alla färger som klasser enligt mallen .iu-color-nav för textfärg (nav) och .iu-background-primary för bakgrundsfärg (primary).

Du kan också använda de scss mixins och funktioner som finns i projektet så som @include background(‘primary’); för att lägga in css bakgrundsfärgen primary

Storybook 

För både visualisering och utveckling av komponenterna så använder vi Storybook. När du laddar hem och installerar projektet kan du själv starta en webbserver på din dator som kör Storybook-projektet och visar alla komponenter som finns inlagda.  

För att utveckla i projektet kräver det att du har Node.js installerat. Läs mer på projektets bitbucket. 

Läs mer om storybook här.

  • Inga etiketter