Gå till slutet av bannern
Gå till början av bannern

Funktion: Versionshantera moment

Hoppa till slutet på meta-data
Gå till början av metadata

Du visar en gammal version av den här sidan. Visa nuvarande version.

Jämför med nuvarande Visa sidhistorik

« Föregående Version 7 Nästa »

Innehållsförteckning för aktuella sidan

Designer skapar ny version av momentet

Om det behövs göra förändringar i ett moment efter att det exporterats kan man skapa en ny version av momentet. Det kan göras på två vis, antingen genom att skapa en minior-version eller en major-version.

Minor-version innebär möjlighet att göra mindre förändringar:

  • Textändringar (till exempel förtydliga formulering eller rätta stavfel) i steg

  • Ändra egenskaper på moment

  • Ändra ordningen på innehållselement i steg

  • Ändra status på moduler (så de inledningsvis av momentet antingen är synliga eller inte synliga för invånaren)

Dessa förändringar slår igenom i invånarens pågående moment. För att ändringarna ska ske måste vårdgivaradministratören aktivera minor-versionen när designer och utgivare har exporterat respektive publicerat momentet. Observera att dessa ändringar inte framgår för invånare och det är därför inte lämpligt att göra en minor-version för att lägga till helt nya texter.

Major-version innebär en större uppdatering av momentet och invånare som har tillgång till den tidigare versionen av momentet fortsätter har tillgång till den versionen. Det går inte att uppdatera ett pågående moment på en invånare med en major-version, för att en invånare ska få tillgång till den nya versionen av momentet måste behandlaren avsluta den äldre versionen på invånaren och sedan starta den nya versionen av moment. En Major-version kan startas på invånare när designer och utgivare har exporterat respektive publicerat och vårdgivaradministratören aktiverat major-versionen på de enheter som ska ha den nya versionen.

För att skapa en ny version av momentet:

  • Gå till fliken Administration

  • Gå till fliken Ny version för ett publicerat moment

  • Välj vilken typ av version du vill skapa genom att kryssa i rutan samt välja Skapa ny MINOR/MAJOR

När dessa steg är genomförs syns den nya versionen av moment i momentlistan. När ett moment ursprungligen skapas är det version 1.0. När en ny version skapas ändras versionssiffran beroende på om en minor- eller major-version skapats. Om det är en minor-version skapats ändras den andra siffran, exempelvis version 1.1. Om en major-version skapats ändras den första siffra, exempelvis version 2.0. Du kan nu gå in på den nyskapade versionen och göra de ändringar som du önskar att göra.

KOM IHÅG!

minor-version (möjliggör ENBART textändringar i steg samt ändrar generella egenskaper, ordningen på innehållselement eller status på moduler)

major-version (möjliggör övriga ändringar)

Nya versionen tillgängliggörs för behandlarna

För att de nya ändringarna ska dyka upp i Stöd och behandling måste stegen i momenthanteringsprocessen upprepas:

  • Designern exporterar till utgivaren

  • Utgivaren publicerar till vårdgivaren

  • Vårdgivaradministratören aktiverar momentet på de enheter som ska ha den nya versionen

Invånare tillgängliggörs den nya versionen

När den ny versionen av momentet aktiverats på enheten beter de sig lite olika beroende på vilken typ av version det är.

Minior-version som innehåller små förändringar slår igenom på samtliga pågående moment. Det innebär att de förändringar som gjort i den nya minior-versionen blir direkt tillgängliggjorda för invånare.

Major-versioner innehåller större förändringar. Det innebär att för att en invånare ska få tillgång till de nya förändringar måste behandlaren avsluta det pågående momentet för att sedan starta momentet och dess nya version på invånaren. Observera att när en behandlare ska välja att starta ett moment finns enbart den senaste versionen av momentet tillgängligt. Det är inte förrän behandlaren går in på det startade momentets översikts-vy som behandlaren kan se vilken version som är startad på invånaren. Versionsnumret står under momentets namn.

  • Inga etiketter