Gå till slutet av bannern
Gå till början av bannern

Riktlinjer för tillgänglighet

Hoppa till slutet på meta-data
Gå till början av metadata

Du visar en gammal version av den här sidan. Visa nuvarande version.

Jämför med nuvarande Visa sidhistorik

« Föregående Version 2 Nästa »

<sidan är under uppbyggnad>

Genom att utveckla och upprätthålla en webbplats som fungerar bra även för de som har det svårast att använda digitala tjänster ökar användbarheten generellt. Och med god användbarhet ökar både trygghet och tillit.

Begreppet tillgänglighet

Begreppet tillgänglighet går att tolka på olika sätt. I det här sammanhanget handlar det främst om tillgänglighet i betydelsen “enkel och lätt att använda för vem som helst”. För en nationell webbplats som 1177.se med 8-10 miljoner inloggningar per månad är det också väsentligt att hantera god tillgänglighet i betydelsen “tillräcklig kapacitet för att möta antalet användare”. Den delen är dock inte i fokus för uppdraget Förbättrad användarupplevelse.

Målbildens övergripande princip om att 1177.se ska utgå från invånarens unika situation och vara tillgänglig för alla är utmanande och kommer att kräva en hel del utveckling av befintliga gränssnitt, främst i de inloggade personliga tjänster.

För att uppfylla målbildens övergripande princip om hög kvalitet och säkerhet samt lättillgänglig med hög användbarhet, kommer fortsatt utveckling av 1177.se följa de riktlinjer som finns inom tillgänglighetsdirektivet VCAG och de rekommendationer som ges av organisationer som Funka och Begripsam.

Länkar till styrande riktlinjer och rekommendationer för hög användbarhet i digitala tjänster

< Före varje länk, kanske en kort ingressliknande text om vad man kan hitta där>

begripsam.se

  • Inga etiketter