Gå till slutet av bannern
Gå till början av bannern

Figma komponentbibliotek

Hoppa till slutet på meta-data
Gå till början av metadata

Du visar en gammal version av den här sidan. Visa nuvarande version.

Jämför med nuvarande Visa sidhistorik

« Föregående Version 5 Nästa »

Här finns information om komponentbiblioteket i Figma, där komponenterna finns samlade. Figmabiblioteket är ett designverktyg för UX/UI och ska säkerställa att rätt komponenter används redan i skisserna.


Innehåll


Så här gör du

OBS! Du behöver ha ett Figma-konto för att kunna komma åt filen. Figma-kontot måste vara skapat med din Inera-adress.

För att få tillgång till biblioteket i din Figma-fil så behöver du gå igenom följande steg:

  1. För att få access till filerna “1177 Komponentbibliotek” och “Inera Komponentbibliotek” kontaktar du andreas.melin@inera.se. Detta steg går du igenom för att kunna få tillgång till dokumentation och riktlinjer och för att kunna titta på huvudkomponenterna i biblioteket.

  2. 

I din egna designfil i Figma, gå in i sidopanelen till vänster och välj menyalternativet “Assets”. Klicka sedan på bokikonen, Team Library, som öppnar modalen för att hantera ditt teams eller organisations bibliotek.

  3. I Libraries-modalen kan du sedan i listan över bibliotek se vilka bibliotek som laddats in som Assets i din fil. Du lägger till ett bibliotek för att använda dess komponenter som assets genom att klicka på på/av-knappen bredvid namnet på det bibliotek du vill använda.

     

  4. När du slagit på tillgången till biblioteket kommer komponentbibliotekets komponenter, färgstilar och typsnittsstilar finnas i vänstermenyn sorterade under det bibliotek de kommer från och i den ordning de är döpta i komponentbiblioteket. Genom drag and drop kan du nu använda dem i ditt eget projekt.

Plugins i Figma

Vi har ett antal godkända plug-Ins men utökar efter behov. Har du behov av ett särskilt plug-in som inte finns med i listan så meddela UX@inera.se med URL till plug-in.

  • Inga etiketter