Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

På Inera jobbar vi med inkluderande tjänster och produkter. Vi designar för alla och därför är det självklart att vi bygger våra tjänster tillgängligt.

Vi följer standarden EN459 och för våra webbar bygger vi enligt WCAG 2.1 AA.

För våra webbar har vi tillgänglighetsredogörelser, se exempel här: https://www.vardhandboken.se/om/om-vardhandboken/tillganglighetsredogorelse/

I tillägg till redogörelsen så försöker vi redogöra för hur vi arbetar med tillkortakommanden och om möjligt den tidplan som ligger för att åtgärda dessa. Denna redogörelse skall vi uppdatera åtminstone vid varje större release av systemet men helst efter varje produktionssättning som påverkar redogörelsen.

På varje webbplats skall vi också ha en möjlighet för användarna att anmäla om de har problem med användning och åtkomst eller om de vill klaga. I de fall de har problem har vi skyldighet att hjälpa dem få åtkomst till materialet.

Synpunkterna som kommer in skall vi utvärdera så att vi vet om de beror på våra system eller eventuellt felanvändning av hjälpmedel. I de fall det beror på oss skall vi lägga till dem i tillgänglighetsredogörelsen och planera in åtgärd.

Kontaktpersoner:

För plattformen webbtjänster är kontaktperson Mårten Eidmann (Deactivated) och för Ineras tillgänglighetsarbete generellt är det pia.jonsson@inera.se.

Test

För test av tillgänglighet använder vi Nordic Med Test (NMT) i projekt och förvaltning och i enlighet med beskrivningen för Nivå av digital tillgänglighet - beslutsträd så tar vi in tredjepartsleverantör av test i de fall tjänsten/funktionen är högt prioriterad.arbetar vi som regel utifrån att Digital Tillgänglighet är ett grundläggande kravoch inte något som är valbart.

Innehållet lämpar sig för

  • UI designer

  • UX lead

  • UX researcher

  • Grafisk designer

  • Frontendutvecklare

Innehåll

Underordnade sidor (visning av underordnade)
depth2