Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

...

Expandera
titleUX-ramverksintroduktion

boka in ett UX-introduktionsmöte med Andreas Melin via funktionen Boka> Under detta introduktionsmöte går vi igenom detta UX-ramverk, vilka delar det innehåller från:

start
  1. Start av arbetet, val av verktyg mm

aktivitetsplanering
  1. Aktivitetsplanering, vilka aktiviteter bör utföras under uppdraget för ett gott resultat

genomgång
  1. Genomgång hur designsystem fungerar och vad man gör om man saknar komponenter eller är i behov av anpassningar

planering
  1. Planering för hur leverans skall ske

samt
  1. Samt nedstängning och

Exit-strategi
  1. överlämning

Expandera
titleEgna studier

Efter denna initiala genomgång har du ca en vecka på dig att gå igenom materialet för att därefter när det passar dig utföra en certifiering.

Expandera
titleCertifiering UX-ramverk

Certifiering, denna Certifieringen gör du online här på Confluence och resultatet skickas in till UX-strateg som går igenom det och vid behov bokar upp ett uppföljningsmöte. Om resultatet är bra meddelas din uppdragsledare att det har gått bra. Certifiering UX-strategi

Expandera
titleUppföljningsmöte

Efter en till två veckor , (vi kommer överens om intervall) har vi uppföljningsmöte för att se hur långt arbetet kommit, vi kollar om det finns hinder framöver och om det finns saker som vi behöver hjälpa till med från UX-håll.

Expandera
titleÅterkommande avstämningar

Vi har olika typer av återkommande avstämningar inom UX-ramverket. Följande olika varianter finns:

  1. Designermöte var tredje vecka

De som jobbar med Figma och komponenterna träffas för att uppdatera sig i nyheter men också
  1. UX-ramverket informerar om nyheter i Figma och kod men också lyfta frågor och funderingar för att påverka framtida utformning samt ha input till UX-ramverkets backlogg.

  2. UX-forum (fd. UX-synkar) var tredje vecka
    Dessa tar upp aktuella ämnen och arbetssätt och är utbildande så att vi arbetar mer effektivt eller lär oss nya regler och riktlinjer som vi behöver ha koll på.

  3. UX-samordningsmöte
    Dessa sker inom kluster och du blir inbjuden till det kluster som ditt projekt/förvaltning ingår i. Syftet är att både visa vad du gör så väl vad andra inom klustret håller på med. Meningen är att vi kan hjälpas åt att lösa problem och hjälpas åt att återanvända redan gjorda lösningar.

Vi har denna process för att säkerställa god kvalitet och bra överlapp av kunskap mellan våra olika projekt och förvaltningar.