Jämförda versioner

Nyckel

  • Dessa rader lades till.
  • Denna rad togs bort.
  • Formateringen ändrades.

...

  • Inre spärr: När en patient vill spärra sin journal hos en specifik vårdenhet, sätter man en inre spärr som döljer information för andra vårdgivare samt för alla andra vårdenheter inom den egna vårdgivaren. Som vårdpersonal kan man alltså ta del av spärrad information om man loggar in med ett medarbetaruppdrag definierat för den vårdenhet där en inre spärr lagts.
    För att kunna testa inre spärr behöver man ha minst två medarbetaruppdrag, definierade för olika vårdenheter inom samma vårdgivare.

  • Yttre spärr: När en patient vill spärra hela sin journal hos en vårdgivare, sätter man en yttre spärr som döljer patientens journalinformation för alla andra vårdgivare. Som vårdpersonal kan man alltså ta del av spärrad information om man loggar in med ett medarbetaruppdrag som är definierat för den vårdgivaren där en yttre spärr lagts.
    För att kunna testa även en yttre spärr krävs ytterligare ett medarbetaruppdrag inom en annan vårdgivare.

Se även E2E-test av spärr - Steg för steg instruktion.

Åtkomstlogg

I enlighet med https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-2022913-om-sammanhallen-vard--och_sfs-2022-913, så loggas all åtkomst till journaldata i NPÖ med information om den informationsägande vårdgivaren och vårdenheten. För följsamhet mot lagen måste därför informationen som levereras av tjänsteproducenter bifogas med rätt HSA-id för informationsägande vårdgivare och vårdenhet.

...