Gå till slutet av bannern
Gå till början av bannern

Ny inom UX på Inera

Hoppa till slutet på meta-data
Gå till början av metadata

Du visar en gammal version av den här sidan. Visa nuvarande version.

Jämför med nuvarande Visa sidhistorik

« Föregående Version 12 Nästa »

Fotografi på Att Göra lista omgiven av kalender och kaffekopp.

Följande steg går vi igenom när du kommer som konsult till Inera för att du skall få en bra introduktion och grundkunskap om “vår värld”.

Har du jobbat med oss tidigare ser vi över vilka steg som fortfarande är relevanta och anpassar programmet. Då kanske du är van vid att kunna arbeta enbart i ditt projekt och uppdrag men det har ändrats från våren 2020. UX är nu ett område där vi alltid måste ha koll på andra projekt och förvaltningar så att våra användarupplevelser blir enhetliga.

  1. Efter att du tagits emot av din projekt- uppdrags- eller förvaltningsledare och fått information om vad det är som skall tas fram, vidareutvecklas osv så skall du

  2. boka in ett UX-introduktionsmöte med Andreas Melin via funktionen Boka> Under detta introduktionsmöte går vi igenom detta UX-ramverk, vilka delar det innehåller från:

    1. start av arbetet, val av verktyg mm

    2. aktivitetsplanering, vilka aktiviteter bör utföras under uppdraget för ett gott resultat

    3. genomgång hur designsystem fungerar och vad man gör om man saknar komponenter eller är i behov av anpassningar

    4. planering för hur leverans skall ske

    5. samt nedstängning och Exit-strategi

  3. Efter denna initiala genomgång har du ca en vecka på dig att gå igenom materialet för att därefter när det passar dig utföra en

  4. Certifiering, denna gör du online här på Confluence och resultatet skickas in till UX-strateg som går igenom det och vid behov bokar upp ett uppföljningsmöte. Om resultatet är bra meddelas din uppdragsledare att det har gått bra. Certifiering UX-strategi

  5. Efter en till två veckor, vi kommer överens om intervall har vi uppföljningsmöte för att se hur långt arbetet kommit, vi kollar om det finns hinder framöver och om det finns saker som vi behöver hjälpa till med från UX-håll.

  6. Återkommande uppföljningar kommer vi att ha när det passar men du kommer också bli inbjuden till så kallade:

  7. UX-synkar där du får möjlighet att visa upp det du gjort, lyfta problem och behov till andra som jobbar inom UX-området i andra projekt och uppdrag. Här får du också möjligheten att hjälpa andra med tips och bra idéer på lösningar.

Varför gör vi detta? För att skapa bättre leveranskvalitet och minska tiden det tar att komma igång med arbetet. Genom att arbeta på tvärs över olika projekt kommer också våra leveranser bli lättare för våra återkommande användare att känna igen och vi kommer bli en bättre leverantör.

  • Inga etiketter