Sök och administrera i HSA

Via Sök i HSA kan du hitta kontaktinformation till alla HSA-anslutna organisationer. I HSA Admin kan du logga in och manuellt administrera uppgifter i HSA. För att söka i HSA behöver du ha ett giltigt SITHS-kort. För att kunna logga in i HSA Admin behöver du vara utsedd till HSA-administratör och ha ett giltigt SITHS-kort.

Logga in i Sök i HSA

Sök i HSA är en funktion där du kan söka efter enheter och personer inom alla organisationer som är anslutna till HSA (regioner, kommuner och privata vårdgivare). Beroende på vilken information du är ute efter finns olika sätt att söka. Observera att det finns anslutna organisationer som inte har fullständig information registrerad i HSA. OBS! Kontrollera att du satt i ditt SITHS-kort ordentligt och att detta lästs färdigt innan du klickar på länken nedan.

Logga in i HSA Admin inklusive HSA-portalens kontrollkörningar

HSA Admin är ett verktyg för att manuellt administrera information i HSA. Alla organisationer använder inte HSA Admin, eftersom det är möjligt att även synkronisera information till HSA från lokal katalog.

Via samma verktyg kan HSA-ansvariga och Ställföreträdande HSA-ansvariga kontrollera och uppdatera viss information i HSA som enligt HSA regelverk måste ha ett särskilt format, till exempel hur ett personnummer eller en förskrivarkod ska skrivas. Åtkomst till kontrollkörningarna har endast huvudadministratörer (som regel HSA-ansvarig, Ställföreträdande HSA-ansvarig samt eventuellt ytterligare en person i respektive direktansluten organisation).

I HSA Admin inklusive HSA-portalens kontrollkörningar kan du som är behörig administratör logga in med ditt SITHS-kort. OBS! Kontrollera att du satt i ditt SITHS-kort ordentligt och att detta lästs färdigt innan du klickar på länkarna nedan.