Öppen info: Nationellt kliniskt kunskapsstöd Home
Welcome to your new space
Use it to create something wonderful.
To start, you might want to:
Customise this overview using the edit icon at the top right of this page.
Create a new page by clicking the + in the space sidebar, then go ahead and fill it with plans, ideas, or anything else your heart desires.
Välkommen
Det ska vara enkelt att jobba kunskapsbaserat, och i varje vårdmöte ska bästa möjliga kunskap kunna användas.
Denna confluence innehåller information till
Dig som vill visa kunskapsstöden i egna system/applikationer
Dig som vill veta mer om den nationella visningen av kunskapsstöden på http://nationelltklinisktkunskapsstod.se
Tillsammans utvecklar Sveriges regioner kunskapsstöd med nationella rekommendationer och lokala riktlinjer på ett och samma ställe.
I första hand tas dels rekommendationer för att stödja personal vid utredning, behandling och uppföljning vid olika hälsotillstånd fram. De är tänkta att kunna användas av professionen i det kliniska mötet och är anpassade för vårdteamet som arbetar nära patienten. Dels tas Personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp fram, som i första hand riktar sig till verksamhetsutvecklare och chefer och innebär en nationell överenskommelse om förloppet för olika hälsotillstånd.
Alla kunskapsstöd är personcentrerade och multiprofessionella. De innehåller länkar till Socialstyrelsens riktlinjer och försäkringsmedicinska beslutsstöd, kvalitetsindikatorer och patientinformation på 1177.se.
Kunskapsstöden kan integreras med regionernas egna webb- och vårdinformationssystem och hittas därför på många olika platser. Det finns även en nationell visning av kunskapsstöden och de regionala tilläggen.
Alla kunskapsstöd har ett gemensamt syfte; god och jämlik vård.
Nationellt system för kunskapsstyrning
De nationella kunskapsstöden tas fram av regionerna i samverkan inom ramen för Nationellt system för kunskapsstyrning. På Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) finns en stödfunktion som stödjer nationellt system för kunskapsstyrning, och Ineras verksamheter är en del av den stödfunktionen i samverkan med SKR. På http://kunskapsstyrningvard.se finns information om Nationellt system för kunskapsstyrning.
Från 2022 ansvarar Inera för den nationella redaktionen och IT-infrastrukturen. Innehållet i tjänsten och styrningen av produktionen är fortsatt SKR och regionernas ansvar.
Need inspiration?
Get a quick intro into what spaces are, and how to best use them at Confluence 101: organize your work in spaces.
Check out our guide for ideas on how to set up your space overview.
If starting from a blank space is daunting, try using one of the space templates instead.