Översikt


Designguiden


Designguiden ger tips och råd till dig som bygger stöd och program i Stöd och behandling. Du får bland annat tillgång till information om vad som måste finnas på plats innan du sätter igång, förklaringar av metoder för att förbättra ditt innehåll och flera checklistor.

Designguiden används bäst som referensmaterial och du kan med fördel komma tillbaka hit när du behöver fördjupa dig i något ämne.

Översikt av sidor


För dig som snabbt vill nå en specifik sida, eller få en överblick över vad Designguiden erbjuder.


Förstå vilka personer och avtal som måste vara på plats för att komma igång med Stöd och behandling, vad det innebär att äga och förvalta ett behandlings- eller stödprogram, och vilka förkunskaper som kan vara bra.

Genom att undersöka behov och dokumentera dessa så att det blir tydligt för alla inblandade vem man skapar innehåll för, så blir det lättare att ta beslut kring vilket innehåll som ska vara med och hur det ska presenteras. Här hittar du goda råd kring till exempel intervjuer och hur du kan presentera behov i olika mallar.

Baserat på insikterna om de människor som ska använda stödprogrammen rekommenderas att man tar fram många idéer för hur innehållet kan presenteras. Sedan prioriterar man bland dessa idéer, väljer vilka som ska testas, och kommer till slut fram tilll vad man gör först givet de förutsättningar som finns. Här hittar du metoder och mallar för att ta fram idéer och hur du testar dessa. 

När det är dags att skriva och formge stöd- och behandlingsprogrammen finns det en hel del kring språk, bilder och media som kan vara värt att tänka på. En del saker är specifika för Stöd och behandling och en del handlar om övergripande hänsyn till ett inkluderande arbetssätt. Här hittar du goda råd och checklistor som hjälper dig rätt.

När behandlingsprogrammet är testat och redo för publicering finns en del processer att tänka på. Här finns råd kring dessa processer och även hur verksamheten ska förbereda sig och vilka rutiner som bör vara på plats.


Arbetet slutar förstås inte när stöd- och behandlingsprogram är i drift.  Det finns en hel del uppföljning vad gäller kvalitet, utvärderingar och statistik att arbeta med. Det är också viktigt att dokumentera lärdomar och regelbundet bevaka sådant som kan påverka och förbättra. Här hittar du hjälp för att hantera förvaltningen av ditt innehåll.




Designguiden version 1.0 november 2018
v2.0 är under utveckling
Skicka synpunkter till bjorn.olars@inera.se eller stodochbehandling@1177.se
Tillbaka till startsidan

My Panel Title

This is a styled panel that can contain text or any other Confluence content, formatted neatly with border and background colors.