Låsa en invånares inloggning

Information om funktionen

Här kan du som kontoadministratör låsa en invånares inloggning. Läs mer om detta här: .

Manual för att blockera och häva en blockering av en vårdnadshavare i Journalen Admin finns här:

Instruktioner för att låsa en invånares inloggningen i Personalverktyget för e-tjänsterna

Klicka på Administration-Invånare-Hantera inloggning på inloggning i vänstermenyn

 

image-20240320-124157.png

 

Sök fram invånaren vars inloggning som ska låsas. I händelseloggen ser du en sammanställning över låsningar/upplåsningar som har skett för invånarens inloggning. Verifiera att det är rätt person. Tryck på “Hantera”.

 

image-20240617-123914.png

 

Välj att ändringen sker på regionens begäran samt att inloggningen ska inaktiveras. Det är även möjligt att ange ett diarienummer. I rutan där det står “Händelse” syns en förhandsgranskning för vad som kommer att hamna i aktivitetsloggen. Tryck på “Spara” för att låsa inloggningen. En bekräftelse på att invånarens inloggning har låsts visas högst upp på skärmen.

I tabellen med information om invånaren framgår det nu att inloggningen är låst, på raden “Inloggning i e-tjänsterna” samt “Status”. Det framgår även vilken region som har låst inloggningen.

 

Resultat: Invånaren kan inte längre logga in i e-tjänsterna på 1177. Det är även möjligt att lägga till ett diarienummer i efterhand. För att göra det trycker ni på “Hantera”. Välj igen att ändringen görs på begäran av region och status “Inaktiverat”. Tryck på Spara.

 

 

I händelseloggen finns nu ett diarienummer inlagt.